Om oss

Bli volontär

Känner du ett engagemang för tjejers rättigheter och vill bidra till förändring för tusentals tjejer och unga kvinnor? Vill du vara en del av en gemenskap som stöttar både andra och varandra? Då är du välkommen att engagera dig i Maana!

Få hjälp

Hur blir jag volontär?

För att bli volontär hos Maana måste du vara över 18 år och identifiera dig som tjej/kvinna och/eller ha en identitet bortom tvåkönsnormen. Ingen förkunskap krävs. Det viktigaste är att du vill engagera dig i föreningen, stötta personer som söker stöd samt att du har tid.

Hos Maana kan du vara volontär i vår stödchatt eller som digital storasyster där du har en längre samtalskontakt med en och samma stödsökande. Här kan du läsa mer om vår chatt och om digital storasyster.

Uppdraget som volontär är ideellt och du lägger i snitt 8 timmar per månad på ditt engagemang. Du ska kunna vara volontär i minst ett år framåt från att du startar ditt uppdrag. I utbyte får du nya erfarenheter, kunskap och chansen att vara del av en förening.

Om du är intresserad av att bli volontär, fyll i intresseanmälan nedan. Du kommer få ett bekräftelsemail på att din intresseanmälan inkommit. Personer som skickat in intresseanmälan kontaktas sedan för en intervju inför att vi håller en volontärutbildning. Vi har vanligtvis två volontärutbildningar per år, en på hösten och en på våren.

Nästa utbildning är i september 2024, följande datum.

– Lördag 7 september kl. 9.30 – 15.30

– Onsdag 11 september kl. 18.00 – 21.00

– Måndag 16 september kl. 18.00 – 20.15

Alla som blir antagna som volontärer hos oss genomgår en volontärutbildning som handlar om bemötande, feminism, föreningskunskap, utsatthet och andra ämnen som är viktiga för uppdraget som stödperson. Utbildningen består av en del egenstudier på en digital plattform och en del med digitala föreläsningar och workshops. Utbildningen genomförs helt digitalt och endast på kvällar och helger.

Som medlem i föreningen kan du också engagera dig i Maanas styrelse. Läs mer om vår styrelse här.


Bli volontär

Fyll i formuläret nedan, när du skickat in dina uppgifter kommer ett hälsningsmeddelande upp. Då vet du att din ansökan är inskickad. Du får också ett mail med bekräftelse på att din ansökan kommit in inom ett par dagar. Kika gärna i skräpkorgen så mailet inte försvunnit.

"*" indicates required fields

För att engagera sig som volontär måste du fyllt 18 år
Vi vill gärna veta lite mer om dig och vad som gjort att du vill bli volontär, vad du har för erfarenhet och intressen.
GDPR*