Ska jag söka hjälp?

Stöd för transpersoner

Vi på Maana erbjuder stöd till alla som identifierar sig som tjej, så du som är transtjej är välkommen att prata med oss. Här nedan har vi samlat tips på organisationer som stöttar alla transpersoner.

Få hjälp

Transammans samtalsmottagning

Hemsida: www.transammans.se

Transammans mottagning finns för dig som är transperson, har transerfarenhet eller som funderar över din könsidentitet och som är högst 26 år gammal. Samtalsmottagningen är digital, vilket betyder att du träffar en kurator genom videosamtal eller chatt för råd och stöd. Det är helt gratis och du kan vara anonym om du vill. 

RFSL stödsmottagning

Hemsida: www.rfsl.se

RFSL stödmottagning finns för dig som är hbtqi-personer och som blivit utsatt för trakasserier, hot och våld.

Du kan få stöd genom samtal på plats, telefonsamtal, videosamtal eller mail. Samtal och övrigt stöd är kostnadsfritt och personalen har tystnadsplikt. Du kan vara anonym.

Stödlinjen för transpersoner

Hemsida: www.stodlinjenfortranspersoner.se

En stödlinje för vuxna transpersoner, inklusive ickebinära, som utsatts för våld i nära relation eller sexuella övergrepp. Linjen är öppen varje dag 11–19. Samtalet är gratis och du är anonym när du ringer. Ring 020-55 00 00.

Regnbågslinjen

Hemsida: www.kyrkanssos.se

Regnbågslinjen är en samtalsjour via telefon och mail. Volontärerna som svarar är HBTQI-personer som är utvalda och utbildade för att möta dig där du befinner dig. Regnbågslinjen riktar sig till dig som definierar dig inom HBTQI-spektrumet, till anhöriga, närstående och allierade till HBTQI-personer.

Ungasjourer.se

Hemsida: www.ungasjourer.se

Ungasjourer är en samlingssida där man kan hitta organisationer som har digitalt stöd för unga. Det finns jourer för tjejer, killar, transpersoner och jourer som riktar sig till alla unga.