Ska jag söka hjälp?

Stöd vid sexuella övergrepp

Få hjälp

1000-möjligheter

Hemsida: www.1000mojligheter.se

För dig som har upplevt våld i en partnerrelation eller sex mot ersättning. Hos 1000 möjligheter kan du få stöd och hjälp via bland annat chatt, samtal på mottagningen, egen stödkontakt, eller i gruppsamtal.

Du kan vara anonym, och alla volontärer har tystnadslöfte.

Ellencentret

Hemsida: www.ellencentret.se

Ellencentret finns för dig som är mellan 15-25 år och har erfarenheter av sex mot ersättning, sex som självskadebeteende, så kallad “sugardejting”, eller att bli såld av andra.

Akutmottagning för våldtagna – Stockholm

Hemsida: Södersjukhuset akutmottagning

Hit är du välkommen upp till en månad efter ett sexuellt övergrepp. De finns för att hjälpa dig oavsett omständigheter kring hur du utsatts; om det var av någon du känner, nyligen lärt känna eller en främling.

Storasyster

Hemsida: www.storasyster.org

Storasyster erbjuder stöd till dig som blivit utsatt för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Du kan alltid vara anonym och de du pratar med har tystnadslöfte. Du som är 13 år och uppåt kan vända dig hit, oavsett könsidentitet.

Föreningen Tillsammans

Hemsida: www.foreningentillsammans.se/

Föreningen Tillsammans är en stöd- och föreläsningsverksamhet för de som har erfarenheter av sexuellt våld.

Rise – övergrepp i barndomen eller i familjen

Hemsida: www.rise-sverige.se
Telefonnummer: 08-69 600 95

Erbjuder stöd till vuxna som utsatts för sexuella övergrepp i barndomen. Informerar även om sexuella övergrepp mot barn, dess konsekvenser samt möjligheter till läkning och utveckling.

Ecpats stödlinje för barn och unga

Hemsida: Ecpat chat
Telefon: 020-112 100 

Chatten är öppen onsdagar 17-22 och torsdagar 15-17.

Här kan du prata om allt som har med sexuella kränkningar, hot eller övergrepp att göra. Det kan till exempel vara något som har hänt dig eller en kompis på nätet eller i verkliga livet.

De som svarar har kunskap och erfarenhet och kan ge dig råd och stöd. Du kan även få hjälp att anmäla någon eller något, om du vill det. Du kan även mejla, och få svar inom två dagar.