Kärlek

Göra slut

Det är vanligt att vara med om att kärleksrelationer tar slut. Men även om det är vanligt kan det kännas väldigt sorgligt och jobbigt. Det kan också kännas skönt att göra slut, särskilt om man haft en relation som fått en att må väldigt dåligt.

Få hjälp

Att göra slut

De flesta tycker att det är jobbigt och svårt att göra slut med någon. Oavsett om man själv bestämmer sig för att göra slut, eller om det är gemensamt beslut, kan det kännas väldigt tufft.

Det kan också vara jobbigt att göra slut oavsett om relationen varit mest bra eller mest dålig. Man kanske inte vill såra personen, eller så känner man sig rädd för att bli ensam.

Men det kan också kännas bra att göra slut. Vissa säger att de kan känna en lättnad över att en relation tagit slut. Kanske har man funderat länge på att göra slut och oroat sig över olika tänkbara scenarier. Eller om den man varit ihop med varit elak och behandlat en illa – då kan det kännas som en lättnad när det tar slut.


Hur kommer jag över någon?

Det är väldigt personligt hur man tar sig igenom en separation. Vi väljer alla att försöka gå vidare på olika sätt och det tar olika lång tid.

Det är viktigt att man tillåter sig att vara ledsen och acceptera att det är sorgligt att skiljas ifrån en person eller personer som man tyckt mycket om eller varit mycket tillsammans med.

Men det är lika viktigt att man tillåter sig själv att vara glad. Det är bra att hänga med sina vänner. Man kanske kan ordna filmkvällar, spelkvällar eller bara gå på en promenad med någon.

Ingen ska döma dig för hur du känner eller för hur du väljer att gå vidare.