Kärlek

Att vara ihop

De flesta av oss känner kärlek till flera personer genom livet och har flera kärleksrelationer. Relationerna kan se olika ut, och det är olika vad man har för behov.

Få hjälp

Hur ska en kärleksrelation vara?

Kärleksrelationer kan se väldigt olika ut. Vissa personer vill vara mycket med den som man är ihop med, medan andra vill spendera mindre tid tillsammans.

Vissa personer vill ha långvariga relationer och andra korta. Somliga vill ha kärleksrelationer med en person, medan andra vill ha kärleksrelationer med flera.

Det är bara man själv och den eller de man är tillsammans med som kan bestämma hur relationen ska vara. Det kan vara bra att fundera igenom vad som får dig att må bra i en relation. Kom ihåg att hur du känner och vad du behöver också kan förändras över tid.

Det är vanligt att man ibland bråkar eller blir osams med den eller de personerna man är ihop med. Det går ofta att lösa dessa konflikterna tillsammans, om man pratar om det. Men ibland går det inte att lösa, och då kan det bästa vara att gå skilda vägar och göra slut.

Om en relation får dig att må dåligt ofta, är det ett tecken på att relationen inte är bra för dig. Det viktigaste i en relation är att du känner dig trygg.

Det finns också andra typer av kärlek, till exempel kärlek man känner för vänner och familj.